Boekbespreking: Bier vor Ort

Posted by Treinjan op 02/08/2016

Al enige tijd geleden ontving ik dit boek van auteur Volker Quante, die ik via het internet al lang en (behoorlijk) goed ken, hoewel we mekaar bij mijn weten slechts eenmaal in levende lijve zijn tegengekomen (in Keulen bij het Festival der Bierkulturen). Hij is zeer bereisd (mede dankzij zijn werkgever) en zoekt waar hij ook is de plaatselijke biercafés, bierwinkels en brouwerijen op. Daarvan doet hij al enige jaren verslag in blogvorm op zijn website Brunnenbräu. Een ruime selectie van zijn verslagen is nu in boekvorm verschenen onder de titel Bier vor Ort, Reisen in Europas Bierwelt. De verslagen beslaan steeds twee à drie bladzijden, de eerste helft van het boek is gereserveerd voor Duitsland, geordend naar deelstaat, de tweede helft voor andere Europese landen. Elk verslag wordt afgesloten met de adresgegevens, openingstijden en een advies aangaande de bereikbaarheid. Zijn schrijfstijl is prettig, nuchter met zo nu en dan een vleugje ironie en soms “uit het leven gegrepen”. Het boek is naast mijn bed beland en regelmatig geniet ik voor het slapengaan van een stukje, inmiddels heb ik het boek al zeker tweemaal doorgenomen.

Volker R. Quante, Bier vor Ort. Uitgave: Oktober-Verlag. ISBN 978-3-944369-62-4

Hinterlasse jetzt einen Kommentar

Kommentar hinterlassen

E-Mail Adresse wird nicht veröffentlicht.


*


Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahre mehr darüber, wie deine Kommentardaten verarbeitet werden.